vrijdag, februari 13, 2009

Koeienurine als nieuw Indiaas drankje

AMSTERDAM - Nieuw in India: frisdrank gemaakt van koeienurine. Het drankje is in de laatste fase van de ontwikkeling en kan bijna gelanceerd worden.
Dat zegt althans de Cow Protection Department van de Rashtriya Swayamsevak Sangh, India’s grootste en oudste Hindoe-groep.
‘Gau jal’, dat vrij vertaald ‘koeienwater’ betekent, wordt nu onderworpen aan laborale tests en kan waarschijnlijk al eind dit jaar op de markt komen. Dat meldt The Times op haar website.
Om Prakash van de Cow Protection Department zegt dat het niet ruikt naar urine, maar dat het juist een lekker en gezond drankje is met veel carbonaten.
Koeienpoep wordt in Indiase dorpen traditioneel gebruikt als brandstof en schoonmaakmiddel. De urine wordt gebruikt bij de uitvoering van Hindoe rituelen.
De koeienurine moet buitenlandse invloeden buiten de deur houden en het Hindoeïsme promoten, aldus de organisatie.
De beweging is vaker beschuldigd van het gebruik van geweld, zoals het doden van 67 christenen vorig jaar en de mishandeling van vrouwen vorige maand in een pub.
In 1994 zette de Cow Protection Department een boycot op poten van producten van multinationals, inclusief Pepsi en Coca Cola.
(Bron)

Geen opmerkingen: