zaterdag, februari 14, 2009

Petroleumfabriek in brand in Europoort

ROTTERDAM - Bij raffinaderij Kuwait Petroleum Europoort BV. in Rotterdam Europoort heeft vrijdagavond een grote brand gewoed.
De brand ontstond rond negen uur vrijdagavond door nog onbekende oorzaak in een zogeheten ontzwavelingsfabriek aan de Moezelweg, een unit waar zwavel uit dieselolie wordt verwijderd.
De waterstof die bij dit proces een rol speelt, kan exploderen als het in aanraking komt met zuurstof.
De brand was rond kwart over elf onder controle. De brandweer laat de brand gecontroleerd uitbranden. Voor zover bekend zijn er geen gewonden of vermisten.
Volgens een politiewoordvoerder was er sprake geweest van een knal, vermoedelijk een explosie. Daarop is de brand ontstaan, aldus de politie.
De brandweer werkte met man en macht aan het doven van het vuur. De zegsman van de politie zei nog niet te weten of er giftige stoffen zijn vrijgekomen.
Uit voorzorg stonden er ambulances en andere hulpdiensten paraat. De Moezelweg werd gedeeltelijk afgesloten.
Bij de brandweer zijn tientallen telefoontjes binnengekomen van mensen uit de wijde omgeving die het vuur zien. De brand veroorzaakte dan ook een grote vuurkolom, aldus de brandweer.
Woordvoerder Anton Fransen van Kuwait Petroleum weet niets van explosies in de unit. Hij bevestigt wel dat er geen vermisten en gewonden zijn.
Volgens hem wordt het gedeelte waar de brand woedde uit bedrijf genomen.
(Bron)

Geen opmerkingen: