donderdag, mei 21, 2009

Bellende hond zorgt voor paniek bij alarmlijn

AMSTERDAM – De politie van het Engelse Worcestershire reageerde direct toen zij een telefoontje binnen kreeg waarin de indruk van een moord werd gewekt. Eenmaal ter plaatse bleek het echter om een ‘plaagtelefoontje’ te gaan, afkomstig van een hond.
Een telefoniste van de hulpdiensten van Worcestershire sloeg alarm, zo bericht Sky News, toen zij een verontrustend telefoontje binnen kreeg.
Zij hoorde gekreun, vage stemmen en een man die riep “Kom tevoorschijn, of anders… Ik waarschuw je!” aan de andere kant van de lijn. Kort daarna werd de verbinding verbroken.
De politie haastte zich naar het huis waar het telefoontje vandaan kwam. Eenmaal daar bleek er echter sprake te zijn van een groot misverstand.
Bailey, de hond van de baas des huizes, had de telefoon opgepakt met zijn bek en was daarna de tuin in gerend. Vervolgens was de hond gaan kauwen op het toestel, waarbij toevallig het alarmnummer (999) werd ingetoetst.
De dreigende stem die de telefoniste had gehoord bleek afkomstig van de eigenaar van Bailey. De hond was achter de schuur gaan zitten en de man beval hem om daar achter vandaan te komen.
De baasjes van Bailey hebben de politieagenten excuses aangeboden voor het misverstand.
(Bron)

Geen opmerkingen: