zondag, juni 14, 2009

Luchtvaartmaatschappij voor huisdieren

AMSTERDAM - In de Verenigde Staten hebben honden en katten vanaf 14 juli hun eigen luchtvaartmaatschappij. Pet Airways vervoert alleen huisdieren, baasjes moeten hun eigen vlucht maar zien te regelen.
Oprichters Alysa Binder en Dan Wiesel vinden dat gewone luchtvaartmaatschappijen dieren behandelen als bagagestukken, zo schrijft De Standaard. Als dieren al aan boord van een vliegtuig mogen, worden ze meestal weggemoffeld in het bagageruim.
Vooralsnog opereert Pet Airways alleen binnen de Verenigde Staten, tussen Washington, Denver, Chigaco en New York. Er kunnen ongeveer 50 honden en katten aan boord. Een begeleider houdt de oogappeltjes onderweg in de gaten.
Een retourtje New York-Chicago is te koop voor 149 dollar, terwijl heen en weer vliegen van New York naar Los Angeles 199 dollar kost.
Volgens een onderzoek gaan in de Verenigde Staten jaarlijks 70 miljoen honden en katten mee op vakantie met hun baasjes. Van de twee miljoen honden per jaar die met het vliegtuig gaan, lopen er gemiddeld vijfduizend een verwonding op.
(Bron)

Geen opmerkingen: