maandag, juni 15, 2009

Ook stijlbijbel Vogue stapt af van extreem dun

AMSTERDAM – Het toonaangevende modetijdschrift Vogue trekt een dikke streep onder extreem dunne modellen. Hoofdredactrice Alexandra Shulman schrijft dit in een brief naar enkele toonaangevende ontwerpers.
Shulman is afhankelijk van de medewerking van deze ontwerpers. Modellen zijn immers zo dun omdat ze de designstukken moeten dragen die vanuit de modehuizen enkel in mini-maatjes aangeleverd worden. Dat meldt de Times Online maandag.
De belangrijkste reden voor de hoofdredactrice van Vogue om nu een brief te sturen naar ontwerpers, waaronder Karl Lagerfeld, Donatella Versace, Stella McCartney en John Galliano, is de economische situatie. “In tijden van crisis willen de lezers geen graatmagere meisjes meer”, aldus Shulman.
Extreem dunne modellen zouden nu al voller gemaakt worden door middel van Photoshop.
Het is afwachten hoe de designers op de brief zullen reageren. Van Karl Lagerfeld is in ieder geval bekend dat hij een extreme voorliefde heeft voor erg dun. De modewereld an sich heeft de brief echter warm ontvangen en noemt de daad van Shulman moedig.
(Bron)

Het zou moedig zijn geweest als madam dat jaren eerder had gedaan. Nu is het argument puur economisch: dun verkoopt niet meer zo goed.

Geen opmerkingen: