maandag, juni 15, 2009

W. wil miljoenen moslims uitzetten

DEN HAAG - Alle moslims die zich in Europa schuldig maken aan criminaliteit, over de jihad of de sharia nadenken moeten worden uitgezet en raken hun Europese nationaliteit kwijt. Bovendien mogen er geen moslims meer naar Europa immigreren.
Dat zei PVV-leider Geert Wilders in een interview op de Deense televisie afgelopen weekeinde waar de Volkskrant maandag over schreef. Volgens W. gaat het om tientallen miljoenen mensen.
W. benadrukte niets tegen moslims te hebben, maar wel tegen hun religie. Die ziet hij niet zo zeer als een religie, maar als ''een totalitaire ideologie''.
Hoe meer moslims er zijn, hoe meer islamideologie en hoe minder vrijheid we krijgen, betoogde de PVV-leider. Volgens de PVV-leider veranderen samenlevingen als 20, 30 of 40 procent van de bevolking uit moslims bestaat.
W. erkende dat een meerderheid van de moslims zich aan de wet houdt. Maar volgens W. zijn moslims oververtegenwoordigd in gevangenissen in Kopenhagen en Nederland.
In Denemarken zou dat 70 procent van de gevangenispopulatie zijn, zei W.. Dat zou in Nederland niet anders zijn.
De PVV-leider suggereerde dat hier veel mensen tussen zitten die de democratie afwijzen.
(Bron)

Hij heeft niets tegen moslims, ze mogen het alleen niet zijn. (Er zijn er geloof 20 miljoen in Europa, dus strikt genomen is dat 'tientallen miljoenen' geen leugen, mits hij kan aantonen dat ze allemaal crimineel zijn, wat hem weleens heel hard zou kunnen tegenvallen...)
En een moslim die nadenkt over de sharia moet het land uitgetrapt worden. Dus stel je ouders zijn Iran ontvlucht, jij bent hier geboren, en je discussieert op een forum over de sharia. Dan vindt W. dat je 'teruggestuurd' mag worden naar Iran.
Waar laten we de 'volbloed' Nederlanders die moslim zijn?
En als je steeds zó hakt op een groep mensen vanwege hun geloof en daarbij almaar volhoudt dat het vanwege hun geboorteland of dat van hun ouders is, veroorzaak je daarmee dan niet ook dat een gemiddelde moslim zich buitengesloten voelt en misschien juist ook vatbaarder wordt voor radicalere vormen van geloof?
Het lijkt mij dat je criminelen moet straffen, of ze nou moslim zijn of gereformeerd of atheïst, maar dat alsmaar suggereren dat 'moslims' niet deugen ook aardig in de richting van criminaliteit komt.
En als mevrouw W. eens iets fout doet, mag ze dan ook direct uitgezet worden naar Hongarije? Volgens de ideale methode van haar man wel. Of geldt het voor haar niet, zolang ze geen moslim is?

Geen opmerkingen: