zondag, juni 14, 2009

Man verkiest gemiddeld vrouwenlichaam boven fotomodel

AMSTERDAM - Mannen kijken liever naar een vrouwenlichaam met gemiddelde afmetingen, dan naar veel slankere lichamen van fotomodellen. Dat hebben wetenschappers uit Australiƫ aangetoond.
Bij een experiment aan de universiteit van New South Wales in Sydney moesten honderd mannen de contouren van vrouwenlichamen beoordelen. De lichaamsvormen waren overgetekend van foto’s.
Een gedeelte van de torso’s was afkomstig van willekeurige vrouwen tussen de 25 en 45 jaar uit AustraliĆ«. De andere lichaamscontouren kwamen uit de Playboy.
Uit het onderzoek bleek dat mannen een voorkeur hadden voor de lichaamsvormen van de ‘ gewone’ vrouwen en niet voor de fotomodellen.
De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Behavioral Ecology.
Het liefste keken de proefpersonen naar lichamen met een taille-heup verhouding van 0,7. Maar alleen als de vrouw verder gemiddelde afmetingen had en niet overdreven slank was.
“Veel mensen geloven dat je aantrekkelijk bent als je maar een bepaalde taille-heup verhouding hebt, ongeacht de verdere afmetingen van je lichaam”, aldus hoofdonderzoeker Rob Brooks in het Britse tijdschrift New Scientist. “Ons onderzoek bewijst het tegendeel.”
(Bron)

Geen opmerkingen: