woensdag, maart 03, 2010

Radio 1, verkiezingsprogramma, vanuit Almere. Doodmoe word ik er van, al die Almeerders met een vet Amsterdams accent die zeggen dat ze op Wilders gaan stemmen (journalist: 'Die doet niet mee hoor, de PVV wel, maar Wilders staat niet op de lijst', geïnterviewde: 'Oh, nou dat weet ik niet').
Gevraagd naar een reden krijg je motiveringen als 'Ze moeten allemaal uitgezet worden', 'Ze motten keihard aangepakt want ze lopen op het fietspad', 'U weet wel wie het probleem zijn, het stikt hier van dat tuig'. Volgens mij wonen er vooral Amsterdammers in Almere, dus wie worden er bedoeld?
Nog los van het feit dat de PVV-fractie in de Tweede Kamer waarschijnlijk nogal uitgebreid moet worden na de landelijke verkiezingen, en wie weet komt de PVV in de regering - en zowel de lokale lijsttrekker van Den Haag als die van Almere zijn Kamerleden die de gemeenteraad 'erbij' gaan doen. Kennelijk kunnen ze nu al niet genoeg goeie mensen vinden, dus hoe gaan ze dat straks doen? En wat te denken van mensen die Kamerwerk en gemeenteraadswerk wel denken te kunnen combineren?

Geen opmerkingen: