maandag, maart 01, 2010

Supporters FC Utrecht overwegen juridische stappen

AMSTERDAM – De supportersvereniging van FC Utrecht overweegt juridische stappen te ondernemen tegen de Amsterdamse politie. Dit naar aanleiding van het terugsturen van fans voorafgaand aan het duel Ajax – FC Utrecht.
De trein met supporters van FC Utrecht werd zondag bij aankomst op het station bij Amsterdam Arena teruggestuurd.
De fans van FC Utrecht riepen antisemitische leuzen. De Amsterdamse politie besloot vervolgens de trein terug te sturen naar Utrecht.
Voorzitter Oscar van der Westen van de supportersvereniging van FC Utrecht liet tegenover RTV Utrecht weten het gedrag van de fans af te keuren. Hij benadrukte echter dat het optreden van de Mobiele Eenheid ‘buiten alle proporties was’.
Verschillende supporters, onder wie kinderen en ouderen, werden volgens hem letterlijk de trein ingeslagen. Zo vertelde hij tegen de omroep van Utrecht.
De supportersvereniging onderzoekt nu of zij juridische stappen kunnen ondernemen tegen dit geweld.
De politie trad in 2002 ook al op tegen kwetsende spreekkoren van supporters uit Utrecht. Er vielen toentertijd verschillende gewonden. De Amsterdamse politie en Ajax hebben hier achteraf hun excuses voor aangeboden.
De voetbalsupporters die tijdens het duel tussen Ajax en FC Utrecht zijn aangehouden, zitten nog steeds vast. Dat heeft de politie in Amsterdam maandag gezegd.
Tijdens de terugreis werden in totaal elf mensen opgepakt, omdat ze vernielingen aanrichtten.
(Bron)

Geen opmerkingen: