donderdag, maart 04, 2010

Veel ouderen dupe van id-plicht bij stembus

UTRECHT - Voor veel ouderen ligt de drempel om een identiteitsbewijs te verlengen of te laten aanmaken hoog. Hierdoor konden zij woensdag geen stem uitbrengen.
Dat signaleert ouderenbond ANBO naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen. De bond wil dat gemeenten zich inspannen om het senioren gemakkelijker te maken een id-bewijs in het bezit te krijgen.
Ouderen kunnen ontmoedigd raken door het idee lang in de rij te moeten staan voor een gemeenteloket, zo meldde een woordvoerster van de ANBO. Gemeenten zouden ouderen daarom de mogelijkheid moeten bieden op afspraak te komen op een door henzelf uitgekozen tijdstip, vindt de ouderenbond.
Ook zou een gemeente op lokaties waar veel ouderen bij elkaar wonen, zoals verzorgingshuizen, een soort loket kunnen inrichten waar bewoners formulieren kunnen krijgen en invullen of pasfoto's kunnen laten maken, aldus de woordvoerster.
''De gemeente zou er goed aan doen ouderen op de extra mogelijkheden te wijzen'', zei de woordvoerster. In de aanloop naar de landelijke verkiezingen zou dit voor gemeenten een thema moeten zijn, aldus de ANBO.
(Bron)

Wel vreemd, want ze moeten een id-bewijs hebben.

Geen opmerkingen: