dinsdag, mei 25, 2010

Britse kranten lanceren betaalsites

LONDEN - De Britse kranten The Times en The Sunday Times hebben dinsdag hun nieuwe websites gepresenteerd.
De sites zijn tot eind juni gratis toegankelijk, daarna wordt daar geld voor gerekend. De twee zijn daarmee de eerste Britse kranten die geld gaan vragen voor het lezen van het nieuws op hun websites.
Om de kranten eenmalig online in te zien wordt een bedrag van 1 pond (1,20 euro) gevraagd, om de krant de hele week via het web te kunnen raadplegen wordt het dubbele gerekend.
Nu is er nog een website voor de digitale versies van de twee kranten, timesonline.co.uk. Dat worden twee afzonderlijke sites: thetimes.co.uk en thesundaytimes.co.uk.
Mediamagnaat Rupert Murdoch, eigenaar van de twee kranten via zijn News Corporation, maakte in augustus vorig jaar bekend dat hij geld wil gaan vragen voor toegang tot al zijn nieuwssites.
In Groot-Brittanniƫ zijn The Times en The Sunday Times nu de eerste kranten die geld gaan vragen voor toegang tot hun hele site.
De Financial Times laat lezers al betalen voor toegang tot bepaalde artikelen. The Wall Street Journal, ook eigendom van Murdoch, is op het moment de enige Amerikaanse krant die lezers laat betalen voor volledige toegang tot zijn website.
The New York Times kondigde in januari aan dat vanaf begin 2011 geld gevraagd wordt voor het lezen van de online-editie.
(Bron)

Geen opmerkingen: