vrijdag, mei 28, 2010

Creatief met kattenvoer...
Vriendin is een paar dagen weg en vraagt of ik de katten een keer kan voeren.
Da's geen enkel probleem, en ik heb een sleutel van de achterdeur, dus dat komt goed.
Zij zal de achterdeur alleen op slot doen, niet op de knip, het voer op het aanrecht leggen, ik zal de beesten even knuffelen en voeren (vóór het eten zijn katten altijd o zo knuffelig ;-)).
Voordat ik op de fiets stapte, dacht ik nog: zal ik voor alle zekerheid wat zakjes natvoer en wat brokken meenemen, en een bakje, maar dat deed ik niet.
Waarna al snel bleek dat mijn sleutel van de voordeur was - die wel op de knip zat. Dus ik kon niet naar binnen. Stom van me. De ene kat bekeek het allemaal vanaf de vensterbank binnen en vond het wel best.
Nou ja, dan maar op naar de supermarkt verderop, brokjes en zakjes kopen en iets waar die brokjes in kunnen. Kant-en-klare kipburger gekocht die in een bruikbaar bakje zat.
Terug naar het kattenhuis en toen ik de brokken pakte, kwam die vensterbankkat ineens heel rap naar buiten. De andere liet zich niet zien.
Gore burger opgegeten (warm zou ie niks beter hebben gesmaakt denk ik), en een zakje natvoer in dat bakje aan kat 1 voorgeschoteld. Die er eens aan rook en wegliep. Doe je daar die moeite voor.
Hij wandelde door de tuin, kwam wat aaien halen, liep nog wat heen en weer en jawel: hij begon aan de brokjes. Daarna at ie wat gras en kotste alle brokken weer uit op het terras.
De andere kat was nog steeds niet tevoorschijn gekomen.
Ik poetste het bakje schoon zo goed als het ging (ik had erop gerekend dat ze net als mijn katten zo'n bakje keurig schoon zouden eten), waarna ik het vulde met droge brokjes en door het kattenluikje schoof. Prompt kwam kat 2 aan rennen en die begon lekker te eten.
Survivalvoeren ;-)

Geen opmerkingen: