zaterdag, mei 29, 2010

Extra uitleg ov-chip voor laaggeletterden

AMSTERDAM - Amsterdam wil dat de informatievoorziening over de invoering van de ov-chipkaart ook laaggeletterden bereikt.
Vervoersbedrijf GVB heeft daarom een eenvoudig informatiepakket ontwikkeld voor deze doelgroep.
Presentatrice Dieuwertje Blok neemt maandag samen met enkele voormalig laaggeletterden het eerste pakket in ontvangst, maakte het GVB bekend.
In Nederland kampen ongeveer anderhalf miljoen mensen met problemen bij het lezen, schrijven of rekenen. Deze groep heeft vaak moeite met onze informatiemaatschappij, aldus het vervoersbedrijf.
In het informatiepakket zitten twee folders, eentje over wat de ov-chipkaart is en eentje over hoe je reist met het nieuwe vervoersbewijs, een powerpointpresentatie, een film en een uitleg over hoe je de kaart moet opladen met een abonnement of saldo.
Komende donderdag verdwijnt de strippenkaart voorgoed uit het openbaar vervoer in de regio Amsterdam. De verkoop ervan stopte vrijdag al. Na Rotterdam is Amsterdam straks de tweede stad in Nederland waar de ov-chipkaart het enige geldige vervoersbewijs is in metro, tram en bus.
(Bron)

De strippenkaart was destijds ook lastig, vooral dat je altijd één strip extra moest stempelen was voor veel mensen nauwelijks te vatten.

Geen opmerkingen: