dinsdag, juni 01, 2010

Megaschermen taboe tijdens WK

AMSTERDAM - Tijdens het WK voetbal zijn megaschermen taboe in openbare ruimten in Amsterdam en Rotterdam. Dat hebben de woordvoerders van beide gemeenten dinsdag laten weten naar aanleiding van berichtgeving in het AD.
Horecaondernemers in Amsterdam mogen onder bepaalde voorwaarden tv-schermen buiten zetten.
''Maar megaschermen in de stad zijn taboe'', meldde een woordvoerder. Bij cafés en kroegen mogen supporters wel buiten op een scherm naar de wedstrijden kijken, maar dan moeten ze hun biertje binnen halen.
''Naast een scherm mag geen buitentap staan. Het moet een vrolijk en veilig feest blijven'', aldus de zegsman.
Ook in Rotterdam mogen horecaondernemers schermen op hun terrassen plaatsen, maar wel zo dat de schermen op het terras zijn gericht. Op georganiseerde feesten, onder meer in voetbalstadion de Kuip en in Ahoy, worden wel gewoon grote schermen toegestaan. En als mensen in hun straat een scherm willen plaatsen, is dat volgens de gemeente geen enkel probleem.
Volgens de gemeenten wijken de regels dit jaar niet af van de regels tijdens het EK in 2008. Als het Nederlands elftal het heel snel heel goed doet tijdens het toernooi, dan kunnen de regels worden aangepast. ''Dan kunnen we besluiten om megaschermen in de stad alsnog toe te staan'', aldus Amsterdam.
Rotterdam stelt dat het altijd al een heel terughoudend schermenbeleid heeft gehad. Het aangescherpte evenementenbeleid in de stad is daarom ook niet van invloed geweest, zei de woordvoerder. Volgens hem voert Aboutaleb een richtlijn van het ministerie van Binnenlandse Zaken uit.
In een brief aan regiogemeenten geeft Aboutaleb het advies het Rotterdamse voorbeeld te volgen. ''In de regio zijn niet veel negatieve ervaringen tijdens vorige kampioenschappen opgedaan, maar niettemin zal de politie alert en voorbereid zijn.''
Namens korpschef Aad Meijboom verzoekt Aboutaleb de regiogemeenten tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal geen extra evenementen toe te staan. ''De alertheid en voorbereiding van de politie rondom wedstrijden leggen een grote druk op de capaciteit.''
(Bron)

Ik snap de Amsterdamse redenatie niet: het mag niet, maar als Oranje het erg goed doet zullen we er nog eens over nadenken.

Geen opmerkingen: