vrijdag, juni 04, 2010

Israëlische excuses na pr-blunder

AMSTERDAM - De Israëlische regering heeft zijn excuses aangeboden voor een blunder van zijn persafdeling. Die mailde per abuis een groot aantal journalisten een linkje naar een internetfilmpje, waarin de spot werd gedreven met de actievoerders aan boord van de 'Vrijheidsvloot' die het Israëlische leger maandag voor de kust van Gaza enterde.
Het filmpje is een parodie op de bekende clip 'We Are The World', waarmee popartiesten in 1985 aandacht vroegen voor de honger in Afrika. In 'We Con The World' wordt gesuggereerd dat de actievoerders aandachttrekkers waren, die geld probeerden in te zamelen om Palestijnse kinderen raketten te laten kopen.
Enkele uren na het incident meldde een pr-functionaris in een nieuwe e-mail dat het om een vergissing ging. "De inhoud van deze video weerspiegelt op geen enkele manier het officiële standpunt van de regering."
De actie rond de 'Vrijheidsvloot', waarbij maandag negen doden en een groot aantal gewonden vielen, leidde tot een internationale storm van protest.
(Bron)

Geen opmerkingen: