donderdag, juli 29, 2010

Dodelijk ongeval op circuit Zandvoort

ZANDVOORT - Op het circuit van Zandvoort is donderdagmiddag een bestuurder van een open raceauto omgekomen. De wagen vloog tijdens het rijden in brand. De 51-jarige coureur uit Jistrum kon er niet meer op tijd uitkomen en kwam ter plekke om.
Door de autoriteiten zijn nog geen mededelingen gedaan, maar een woordvoerder van het circuit zou tegen GPUpdate.net hebben verklaard dat de auto van de onfortuinlijke coureur spontaan in brand vloog.
De man kon de auto vervolgens nog wel aan de kant zetten, maar slaagde er niet in uit de auto te klimmen. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.
Het is nog onduidelijk hoe de auto in brand kon vliegen. De politie doet daar onderzoek naar.
Het slachtoffer is geen professionele coureur maar een particulier, aldus directeur van het circuit Erik Weijers.
Donderdag was er in Zandvoort een zogeheten 'experience dag'. Daarbij kunnen particulieren kennismaken met de racesport. Verder is nog niets over de identiteit van het slachtoffer bekendgemaakt.
Weijers liet weten ''redelijk aangeslagen'' te zijn door het ongeval. Het soort auto dat verongelukte, een Formule Ford, blijft voorlopig langs de kant staan.
Het programma op het circuit voor de komende tijd blijft echter ongewijzigd. Reden is dat het ongeluk niets te maken had met de veiligheid op het circuit, aldus Wijers.
Het is vandaag precies 37 jaar geleden dat er op het duinencircuit een ander dodelijk ongeluk plaatsvond. Tijdens de Formule 1-race destijds verbrandde de Brit Roger Williamson levend nadat hij in zijn March over de kop was geslagen en zijn wagen vlam vatte.
(Bron)

Geen opmerkingen: