woensdag, juli 28, 2010

Passagiersvliegtuig stort neer in Pakistan

ISLAMABAD - Een Pakistaans passagiersvliegtuig met aan boord meer dan 150 mensen is woensdag neergestort in de omgeving van de hoofdstad Islamabad. Vijf stoffelijke overschotten zijn inmiddels geborgen. Dat hebben de autoriteiten in Pakistan gemeld.
Het toestel van maatschappij Airblue crashte rond 09.45 uur lokale tijd in een heuvelachtig bosgebied in een nationaal park nabij Islamabad.
Volgens Mubarik Shah, de woordvoerder van de Pakistaanse luchtvaartautoriteit, waren er 146 passagiers en zes bemanningsleden aan boord.
Tv-zenders in Pakistan tonen woensdag beelden van de plaats van het ongeval. Een helikopter cirkelt boven de plaats van de crash, waar brand woedt en waar sprake is van veel rook.
Het toestel zou zijn opgestegen in Turkije en later een tussenstop hebben gemaakt in Karachi, de grootste stad van Pakistan om vervolgens door te vliegen naar Islamabad. Airblue is een private luchtvaartmaatschappij en de tweede grote maatschappij van Pakistan, na Pakistan International Airways.
(Bron)

Geen opmerkingen: