woensdag, juli 28, 2010

Vooral liefdesleven vrouw lijdt onder overgewicht

AMSTERDAM – Vrouwen die een teveel aan lichaamsgewicht met zich meetorsen hebben meer moeite een liefdespartner te strikken en zijn als gevolg daarvan seksueel minder actief dan dunnere dames. Bij mannen geldt dit effect minder, zo ontdekten Europese wetenschappers.
De onderzoekers interviewden zo'n 12.000 mannen en vrouwen tussen de 18 en 69 jaar en analyseerden de resultaten aan de hand van de gemeten vetpercentages.
Hieruit bleek dat vrouwen met overgewicht in het afgelopen jaar aanzienlijk minder liefdespartners hadden gehad dan hun slankere equivalenten, een verschil dat opliep tot 30 procent.
Volgens de onderzoekers komt dit door de fysieke problemen die obesitas met zich meebrengt, maar moeten oorzaken ook gezocht worden in laag zelfvertrouwen en maatschappelijke vooroordelen ten aanzien van dikkere mensen.
Eerdere onderzoeken toonden soortgelijke resultaten, aldus New York Daily News, maar de onderzoekers waren verrast over de discrepantie tussen beide seksen en het effect van de extra kilo’s op het seksleven.
"Vrouwen zijn wellicht toleranter ten aanzien van mollige echtgenoten dan mannen zijn", vermoedt onderzoekster Kaye Wellings, verbonden aan de London School of Hygiene and Tropical Medicine.
Vrouwen hadden dan ook vaker dan mannen een partner met een vergelijkbaar figuur als dat van henzelf. Ongeveer 70 procent van de zwaarlijvige dames heeft een geliefde met eveneens een teveel aan lichaamsvet. Voor mannen geldt dit in 40 procent van de gevallen.
De resultaten van de studie zijn opgenomen in vakblad The Medical Journal BMJ.
(Bron)

Geen opmerkingen: