zondag, augustus 01, 2010

'Kwart vrouwen toont ware gezicht niet aan partner'

AMSTERDAM – Een kwart van de vrouwen (26 procent) heeft zich nog nooit helemaal naturel aan haar partner laten zien; hij kent haar alleen mét make-up. Eén op de vijf van deze groep kruipt ’s morgen zelfs stiekem uit bed om haar gezicht nog wat bij te werken vóór hij wakker wordt.
Een Britse enquête van een modewebsite, uitgevoerd onder 1560 vrouwen, toonde aan dat een groot deel van de vrouwen zich schaamt voor haar werkelijke uiterlijk. Eén op de tien ondervraagden, allen tussen de 18 en 35 jaar, zegt zelfs te vrezen voor een relatie-einde wanneer zij zich helemaal afschminkt.
De helft van de ondervraagden geeft toe wel eens te liegen over make-up, door te zeggen dat ze niets opheeft terwijl dit wel het geval is. Dit gebeurt veruit het vaakst tegen de partner.
Voor 58 procent van deze groep is er als 'natuurlijke schoonheid uit willen zien' de belangrijkste motivatie voor de leugen, 35 procent geeft 'schaamte voor de hoeveelheid make-up' hiervoor als reden op.
De meerderheid (86 procent) van alle ondervraagden geeft aan zich zelfverzekerder te voelen met een laagje van het een of het ander, aldus de Britse Grazia die zondag over de enquête bericht.
Een kwart (23 procent) weigert ronduit zich aan de buitenwereld te tonen zonder mascara, blusher of gestifte lippen. Waarvan bijna twee derde (61 procent) zegt dit te doen omdat ze er zonder 'compleet anders uitziet'.
(Bron)

Hemel, dus die bedscenes in films die ik ongeloofwaardig vind omdat de dame geplamuurd in bed ligt zijn helemaal niet zo onrealistisch. Wat een leven heb je dan...

Geen opmerkingen: