donderdag, augustus 05, 2010

Vliegenpoten worden nepwimpers

AMSTERDAM - Zo nu en dan wordt de wereld weer 'opgeschrikt' door een bizarre beautytrend: van goudmaskers tot crèmes met slangengifextract, alles is mogelijk. Kunstenares Jessica Harrison bedacht ook iets nieuws, ze gebruikt vliegenpootjes als wimpers. Ook wel ‘flylashes’ genoemd.
De kunstenares staat bekend om haar voorkeur voor macabere kunst. De vliegenpootjes zijn haar meest recente uiting.
Harrison filmde zichzelf terwijl ze haar zogenaamde ‘flylashes’ op had. Ze verwijdert de pootjes van vliegen en plakt ze vervolgens op haar wimperrand.
Bizarre trends zijn niet vreemd in beautyland. In de nieuwe show van Jessica Simpson, 'The price of beauty', is bijvoorbeeld te zien hoe de blondine haar gezicht laat insmeren met vogelpoep van de nachtegaal. De natuurlijke enzymen in de poep zouden zorgen voor een zachte huid.
Ook voor het haar zijn aparte behandelingen te krijgen. Zoals bij salon Hari's in London. Hier gebruiken ze het sperma van een stier als haarmasker. Het sperma wordt twintig minuten verwarmd en vervolgens in het haar gemasseerd. De proteïnen in het sperma zorgen voor glans en volume in het haar. De Britten zijn weg van de exclusieve behandeling.
(Bron met video)

Ach ja, is het zoveel gekker dan je kat doodmaken om er een tas van te maken, een olifantenpoot als paraplustandaard of een stuk bont als kraag puur voor de sier?

Geen opmerkingen: