zaterdag, mei 11, 2002

Een heel, heel rustige dag op mijn werk. Vooral veel gesprekken gevoerd over het beleid vroeger en nu, met de oude garde.
Op weg naar huis bijna platgereden door een hufter die vond dat ie wel door rood kon rijden, omdat de 'kruisende' auto's voor een open brug stonden. Alleen konden fietsers nog wel een stukje verder, en stond dat licht op groen. Enige schade is nu een zere hand omdat ik een soort steigering maakte met de fiets om in vredesnaam maar niet geraakt te worden. Zo geschrokken dat ik niet eens zijn nummerbord heb gezien.
Beetje bibberend naar huis gereden, en maar een paar extra rondjes door het park gemaakt om bij te komen. Boodschappen, en weer naar buiten, heggenschaar in de aanslag. Tussen mijn tuin en de tuin van de linkerbuurvrouw staat één, verzakt, schuttinkje. Dat zie je niet, want het is overwoekerd door klimop. In die klimop zitten luizen, daar zijn de mieren erg happy mee, en die transporteren die beesten door de hele klimop om maar zoveel mogelijk kolonies te maken, die ze dan melken voor de honingdauw. Daarbij gaat wel eens wat verloren, effect: een zwarte, plakkerige laag in en om de klimop, waar wespen op af komen, enzovoorts. Dus ik heb een groot deel van de klimop weggeknipt, oud blad verwijderd en de boel een beetje opengelegd. Het plakkerigste deel is weg, en in het open deel blijven luizen toch niet zitten.
Daarna het terrasje opgeruimd: klimoploof de biobak in, lege plantenpotten opgestapeld, volle potten verschoven, en nu lijkt het zowaar weer op een terrasje.
Nu nog het gras harken-maaien-harken, alle kweeksels verspreiden door de tuin, en de boel bijhouden. Als het niet gaat regenen, moet ik ook nog water geven.
Intussen loop ik vier zaterdagkranten en 600 mails achter. En dan heb ik het nog niet over het huishouden.

Geen opmerkingen: