woensdag, augustus 20, 2003

3FM reageert op Brein met 'download top-10'

HILVERSUM - Als reactie op het plan van de stichting Brein om individuele gebruikers van muziekdownloadprogramma's op internet aan te pakken, begint het 3FM-programma Stenders Vroeg met een download-toptien. Dat heeft presentator Rob Stenders dinsdag laten weten.
Het betreft een overzicht van de tien meest gedownloade nummers op internet. Het programma baseert zich op cijfers van het populaire downloadprogramma KaZaA en een van de drukst bezochte downloadsites, mp3sfinder.com.
Volgens dj Stenders is het downloaden van muziek van internet een perfecte manier om kennis te maken met nieuwe stromingen en ontwikkelingen. "Uit onderzoek blijkt ook dat veel mensen na het downloaden van bepaalde tracks overgaan tot de aanschaf van een compleet album op cd." Net als de Consumentenbond vindt ook Stenders de reactie van Stichting Brein zwaar overtrokken.
De download-toptien is op internet te vinden op 3fm.nl. Elke vrijdag wordt de lijst doorgenomen in het programma Stenders Vroeg en worden enkele nummers uit de top-10 gedraaid. Het is de bedoeling dat het initiatief zeker een half jaar duurt.
(Bron)

Geen opmerkingen: