donderdag, augustus 14, 2003

Hitte fataal voor twee Duitse postbodes

MANNHEIM - De uitzonderlijke hitte van de voorbije week is in Duitsland twee postbodes fataal geworden. Deutsche Post heeft dat donderdag gemeld.
In Mannheim bezweek afgelopen dinsdag een 51-jarige postbesteller. Hij nam deel aan een proef waarbij de postbodes de hele dag op straat doorbrengen en het sorteren aan anderen overlaten. De proef, die nog maar één dag aan de gang was, is direct stopgezet. Afgelopen vrijdag overleed een postbode van begin 40 in Gelsenkirchen tijdens zijn ronde. In beide gevallen is de hitte hoogstwaarschijnlijk de hoofdoorzaak van het overlijden, zei Deutsche Post-woordvoerster Monika Siebert.
De temperatuur in Duitsland bereikt afgelopen week recordwaarden van boven de 40 graden Celsius.
(Bron)

Dit snap ik niet. Je voelt toch wanneer de hitte je teveel wordt? En dan loop je toch niet dóór? Dan ga je zitten, zoek je wat koelte op, en water. Of je belt ergens aan om water te vragen. Moet je wel hopen dat je niet bij het slag mensen aanbelt dat laatst (in Amsterdam?) weigerde een ernstig verbrande man in hun douche toe te laten. Maar ik denk dat dat soort 'mens' vrij zeldzaam is.
Wat ik ook niet snap: waarom begint zo'n proef op het moment dat de mussen niet eens dood van het dak vallen, maar compleet gebakken van het dak vallen?

Geen opmerkingen: