dinsdag, augustus 12, 2003

'Hitte jaagt internetter achter pc vandaan'
Dinsdag, 12 augustus 2003 - In de periode van mei tot en met juli is het bezoek aan de honderd grootste Nederlandse websites met 2 procent gedaald. Oorzaak is de hitte.
Dit constateert bureau Multiscope uit onderzoek onder 1.500 internetgebruikers. Multiscope noemt de daling opmerkelijk omdat niet eerder een daling werd geconstateerd.
Volgens de onderzoekers is vakantie niet de oorzaak omdat de gegevens zijn gebaseerd op maandstatistieken en maar weinig mensen vier weken of langer op vakantie zijn. De aanhoudende warmte wordt daarom als boosdoener gezien.
Hoewel veel populaire sites het aantal bezoekers hebben zien dalen, zijn er enkele die wel populairder zijn geworden. Vooral financiële sites zoals Geldbutler.nl, Geldkaart.nl, Krapbijkas.nl en Lenen.nl werden goed gezocht. Multiscope concludeert hieruit 'dat er blijkbaar behoefte is aan het afsluiten van een lening'.
Ook vakantie- en reissites trokken veel bezoekers in deze vakantieperiode. Tot slot werden ook enkele (buitenlandse) goksites vaker bezocht.
(Bron)

Tis hier alleen maar drukker geworden, en ik bied geen leningen of gokacties aan. Met deze hitte blijf ik juist achter mijn pc plakken, ik ga echt niet naar buiten. Dat zou best eens voor meer mensen op kunnen gaan.

Geen opmerkingen: