donderdag, augustus 14, 2003

Over huisdieren gesproken: ik fiets net zowat tegen een groepje kinderen aan, die geboeid waren door een kleine zwarte pup. Schattig beestje, maar wel een verkeerd merk (alhoewel een pitbull geen merk is). De kinderen waren ongerust, want de pup hopste zomaar met ze mee, en waar hij thuishoorde was ze niet duidelijk. Maar hij had een ketting om (als halsband), en hij zag er verzorgd uit, dus het leek me geen zwerver.
Toen het beest zomaar de weg overstak, ging een jongetje er achteraan. Aan de overkant liep een meneer zijn peuter uit te laten, en hij wist wel waar de hond thuishoorde. Het gevolg was dat het jongetje zeer snel terugrende naar het groepje kinderen en schreeuwde: 'Wegwezen, hij is gevaarlijk, hij is van de kampers!'
Nou zal zo'n hond beslist lelijk kunnen happen. En een aantal van de kampers zijn beslist niet fris. Maar dit was nog een minipupje. Blijkbaar wordt de kinderen hier goed duidelijk gemaakt dat ze zich beter niet teveel kunnen bemoeien met de mensen van het kamp.
Wat mij het meeste verbaasde: dat ze zo'n jong beest los door de wijk laten waren.

Geen opmerkingen: