zaterdag, september 13, 2003

Nominatie Eieren van de week:

Omslag HP/De Tijd schiet KLM in verkeerde keelgat

AMSTERDAM - KLM weert opinieweekblad HP/De Tijd sinds deze week uit haar vliegtuigen en wachtruimten. Aanleiding is een fotobewerking op de omslag van de uitgave van deze week waarop lijkt dat een Boeing van de luchtvaartmaatschappij in de hoogste kantoortoren van Nederland vliegt. Dat heeft een woordvoerder van KLM zaterdag gemeld.
KLM kan de creativiteit van de redactie van het blad niet waarderen. "In een week dat we de slachtoffers van de aanslagen in New York herdenken, is dit onnodig pijnlijk voor passagiers en personeel", zegt de woordvoerder. KLM zegt dat het personeel geschokt heeft gereageerd op de fotobewerking.
Tot de hoofdredactie van HP/De Tijd officieel heeft gereageerd op een brief van KLM, is het contract met de uitgever van het blad opgeschort. Volgens de KLM-woordvoerder reageerde de distributeur "begripvol".
Ook eigenaar Nationale Nederlanden van de kantoortoren op de afbeelding heeft met een brief aan de hoofdredactie zijn ongenoegen geuit. "We zijn zeer onaangenaam verrast. Deze afbeelding tast het veiligheidsgevoel van onze medewerkers aan en tart alle fatsoensnormen", staat in het schrijven van de verzekeraar. Ook de directie van Nationale Nederlanden heeft ongeruste reacties van medewerkers ontvangen.
Hoofdredacteur Henk Steenhuis van HP/De Tijd zegt zeker te gaan reageren op de brieven van KLM en Nationale Nederlanden. Hij wil zaterdag niet op die reactie vooruitlopen.
(Bron)

Geen opmerkingen: