zaterdag, september 13, 2003

Politie ontruimt deel vliegveld Gatwick

LONDEN - De Britse politie heeft zaterdagmorgen de Londense luchthaven Gatwick weer helemaal vrijgegeven, nadat bomexperts hadden geconstateerd dat in een verlaten verdachte auto geen explosieven zaten. Dat heeft een politiewoordvoerder gezegd.
De BBC meldde op gezag van de politie dat in verband met het incident drie mensen zijn opgepakt. Voordat de arrestaties werden verricht had de politie gemeld dat er camerabeelden waren van een man en vrouw en mogelijk een derde persoon die uit de auto stapten.
De politie sloeg vrijdagavond laat groot alarm omdat in een park naast de terminal een verlaten verdacht voertuig was aangetroffen. De zuidelijke terminal werd ontruimd en de A23 naar het vliegveld en spoorlijnen rond Gatwick werden afgesloten.
Vijf uur na de evacuatie van de zuidelijke terminal gaf de politie de hele luchthaven weer vrij. Een woordvoerder van de Britse luchtvaartmaatschappij British Airways zei dat het incident weinig invloed op het vluchtschema heeft gehad, omdat er in de nacht van vrijdag op zaterdag niet veel vluchten waren.
(Bron)

Even zien. Een vliegveld stilgelegd, drie mensen opgepakt en een auto opgeblazen - omdat die auto verkeerd geparkeerd werd? Het helpt uiteindelijk wel tegen het fileprobleem, maar het lijkt me een dure en milieu-onvriendelijke oplossing.

Geen opmerkingen: