vrijdag, januari 09, 2004

Sollicitanten moeten bizarre vragen beantwoorden

Britse werklozen moeten de meest bizarre testen ondergaan om ergens te worden aangenomen, meldt de Daily Mirror. Er zijn mensen die zelfs een paard van papier moesten vouwen of een Halloweentekening moesten maken.
In plaats van vragen over ambities of werkervaring krijgen sollicitanten vragen als Welke liedje zou je willen zingen? voorgeschoteld. Dit blijkt uit onderzoek onder ruim 8500 Britse werknemers en werkzoekenden. Een ondervraagde zei dat hij moest vertellen wat voor soort vis hij zou willen zijn.
,,Naar werk zoeken is erg stressvol, aldus een man die het onderzoek leidde. ,,Sollicitanten denken daarom al snel dat vragen die de mogelijk aanstaande werkgevers stellen nergens op slaan, maar dat is toch niet helemaal het geval. Door deze manier van vragen stellen, weten de werkgevers vaak direct wie ze wel en niet moeten aannemen", legt de man uit.
Behalve bizarre vragen, moesten sommigen ook testen ondergaan. Zo kreeg een sollicitant een uur de tijd om een hele grote stapel papierwerk uit te zoeken en een ander werd achter een piano gezet om een riedeltje te spelen. Al zijn de werkzoekenden niet tevreden over dit soort testen en vragen, ze vinden het wel sympathiek dat ze gemiddeld binnen twee dagen de uitslag horen.
(Bron)

Geen opmerkingen: