donderdag, januari 08, 2004

Telfort-abonnees dupe agressieve spam

AMSTERDAM - Mobiele bellers met een Telfort-abonnement of prepaid-pakket worden massaal bestookt met ongevraagde sms-berichten. Twee soorten sms-spam, afkomstig van het Canadees spambedrijf Tower Cell, zouden circuleren.
Gedupeerde Telfort-gebruikers ontvangen sms'jes waarin staat dat ze een prijs gewonnen hebben en/of nep-datingberichten. De bewuste sms-jes adviseren je vervolgens om een 0909-nummer te draaien zodat je weet wat je prijs is of date.
De sms-berichten met datingservice hebben de boodschap: Iemand die je kent probeert in contact te komen via onze datingservice. Wil je weten wie, bel nu 0909-0400383. Afzender 6625012.
Daarnaast verwijzen de sms-berichten naar sites als smsstop.net, nosms.com en gspuk.org. Deze sites pretenderen je te vrijwaren van spamberichten. Het enige wat je moet doen is je mobiele nummer in te voeren. In werkelijkheid blijken deze sites het eigendom van Tower Cell, die op deze manier gegevens verzamelt en vervolgens gsm-gebruikers bestookt met ongevraagde reclameberichten.
Telfort onderzoekt de zaak en doet vooralsnog geen mededelingen over de hausse aan ongevraagde spamberichten.
(Bron)

Geen opmerkingen: