donderdag, februari 12, 2004

'Duivelse praktijken' teisteren Siciliaans dorp

ROME - Een Siciliaans dorpje is in de greep van een serie mysterieuze branden. Sinds half januari zijn al tientallen voorwerpen als koelkasten en meubels ineens in brand gevlogen. De dorpsbewoners denken al aan duivelse praktijken.
De inwoners van Canetto di Caronia hebben geen verklaring voor de branden. ''Ik heb niet aangesloten elektrische kabels zomaar in brand zien vliegen'', vertelt een politieagent. ''Dat valt niet te verklaren. Ik heb nog nooit zoiets gezien.'
Ook gemeentewoordvoerder Salvatore Mezzopane heeft geen antwoorden. ''Er heerst paniek in het dorp. We zoeken naar een oorzaak, maar we hebben nog geen idee.'' Verklaringen voor de mysterieuze branden variëren van een pyromaan, een bovennatuurlijke kracht tot een enorme stroomstoring.
Dat laatste bleek onmogelijk. Zelfs toen elektriciteitsbedrijf Enel de stroom in het dorp had afgesloten, gingen de branden gewoon door.
Gabriele Amorth, een geestenuitdrijver, kijkt niet op van de branden in Canneto di Caronia. ''Ik heb dit soort dingen eerder gezien. Demonen nemen bezit van een huis en komen tevoorschijn in elektrische apparatuur. Laten we niet vergeten dat Satan en zijn volgelingen enorme krachten hebben.''
De onverklaarbare branden hebben in het dorp al veel schade aangericht. Veertig dorpsbewoners zijn tijdelijk geëvacueerd.
(Bron)

Geen opmerkingen: