vrijdag, maart 19, 2004

Hirsi Ali had verboden wapen op zak

DEN HAAG - Het VVD-Tweede-Kamerlid Hirsi Ali heeft met een busje pepperspray de Wet wapens en munitie overtreden. Met de pepperspray had ze een wapen met weerloosmakende stof voorhanden, dat valt in de categorie 2 van de wet. Daarin zitten ook militaire wapens zoals handgranaten en volautomatische vuurwapens.
[Persoonlijk vind ik dat er wel enig verschil zit tussen pepperspray en een mitrailleur, maar dat kan aan mij liggen natuurlijk.]
Een medewerkster van Hirsi Ali bevestigde het bericht vrijdag in De Telegraaf dat de VVD-politica in een restaurant in Den Haag pepperspray heeft laten ontsnappen.
[Radio meldde dat ze het wapen demonstreerde in een restaurant, en dat omzittenden er last van hadden.]
Ze voegt eraan toe dat het al enige tijd geleden is gebeurd.
Volgens een woordvoerder van het ministerie van Justitie is het bezit van pepperspray voorbehouden aan de politie. Daarop zijn geen uitzonderingen mogelijk. Op het bezit van pepperspray staat een maximale boete van 4500 euro.
Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag wilde niet zeggen of aangifte van het incident is gedaan. Het is verder onbekend hoe vaak het OM boetes uitdeelt voor bezit of gebruik van pepperspray.
(Bron en ook)

Erg domme en lompe actie.

Geen opmerkingen: