vrijdag, maart 19, 2004

Personeel afvaldienst onwel door chemisch lek

HILVERSUM - In totaal acht mensen zijn vrijdag onwel geworden door een nog onbekende vrijgekomen chemische stof op het terrein van de Gewestelijke Afvalstoffendienst (GAD) aan de Crailose weg in Hilversum. Dat meldde de gemeente Hilversum.
De stof lekte uit een van de containers van een vuilnisophaalwagen, die de stof in een woonwijk bij het huisvuil heeft opgehaald. Hoe en wanneer het precies erin is gekomen is nog onduidelijk. Ook wanneer het precies is gaan lekken is volgens de politie nog niet duidelijk. De lekkage werd pas op het terrein ontdekt.
Naast de drie vuilnismedewerkers zijn later op de dag nog vijf andere mensen onwel geworden. Allen zijn naar een ziekenhuis gebracht voor onderzoek.
De politie heeft een straal van honderd meter rond de vuilniswagen afgesloten. Vanwege de indringende stank van de stof is een groot bedrijfspand ontruimd. De ongeveer honderd medewerkers zijn per bus geëvacueerd. Ook een nabijgelegen dierenasiel werd ontruimd. De harde zuidwestenwind blaast eventuele stoffen richting de heide en bossen ten noorden van Hilversum.
Op last van de politie werd het treinverkeer langs de plek van het incident enige tijd stilgelegd. Rond 15.45 uur werden de sporen weer vrijgegeven en kwam het treinverkeer tussen Hilversum en Naarden-Bussum weer op gang.
De politie en brandweer onderzoeken nog steeds om wat voor chemische stof het gaat.
(Bron)

Geen opmerkingen: