woensdag, maart 17, 2004

Station ontruimd voor tas met koeken

UITGEEST - Het NS-station in Uitgeest is woensdagavond tijdelijk ontruimd geweest, omdat in een trein een onbeheerde rugzak was ontdekt. Een bomexpert constateerde uiteindelijk dat de rugzak geen bom, maar koeken bevatte.
Dat heeft een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) gezed. Een passagier ontdekte de rugzak rond kwart over zes in de stoptrein Heemskerk-Haarlem, even voordat deze zou vertrekken. De reiziger waarschuwde direct de conducteur. Die liet de trein ontruimen en schakelde de politie in, die vervolgens besloot het gehele treinstation te ontruimen.
In afwachting van de bomexpert van de politie werd al het treinverkeer rond Uitgeest stilgelegd. Daardoor reden er geen treinen tussen Alkmaar en Haarlem en tussen Alkmaar en Zaandam.
Een zogeheten explosievenhond had volgens de KLPD-woordvoerder al snel door dat er geen bom in de rugzak zat. Toen de tas daarop werd geopend, bleek deze een pak koeken te bevatten. Daarop werd de trein en het station weer vrijgegeven en kon het treinverkeer rond half acht worden hervat. Het is niet bekend hoeveel mensen zijn geëvacueerd.
De onbeheerde rugzak lag in een tussencabine aan de achterkant van een treinstel. Daarvan stond de deur open.
Ook het treinverkeer tussen Alkmaar en Heerhugowaard heeft woensdagavond twintig minuten stilgelegen. Bij de politie was een bommelding voor station Alkmaar Noord binnengekomen. Het bleek loos alarm, zo heeft ProRail verkeersinformatie laten weten. De bommelding kwam rond kwart voor acht binnen. Het treinverkeer kwam om vijf over acht weer op gang.
(Bron)

Geen opmerkingen: