zondag, augustus 15, 2004

'Beveiliging Spelen laat veel te wensen over'

AMSTERDAM - De beveiliging van de Olympische Spelen laat veel te wensen over. Dat heeft de Britse Sunday Mirror zondag bericht.
Het tabloid beweert dat een van zijn reporters vijf weken geleden zonder grondig antecedentenonderzoek werd aangenomen als vorkheftruckchauffeur in het Olympisch stadion in Athene. De undercoverjournalist, Bob Graham, kon vervolgens ongestoord verdachte pakketjes het stadion binnenbrengen. De pakketjes bevatten valse bomonderdelen, zoals batterijen en bedrading. Tijdens de openingsceremonie stond Graham naar eigen zeggen op nog geen twintig meter van premier Tony Blair en tientallen andere hoogwaardigheidsbekleders.
"De veiligheid is een schande", aldus de Sunday Mirror.
[Ik neem aan dat ze 'de beveiliging' bedoelen, of het gebrek aan veiligheid - als de veiligheid een schande is ga ik toch rare dingen van die krant denken.]
"Voor de terroristen zijn de Spelen een droom die werkelijkheid wordt", stelt de krant, die rept van een "schandaal van Olympische proporties". Graham kon zich ongestoord over het stadioncomplex bewegen. Zelfs met badges met namen als Michael Mouse en Robert bin Laden wekte hij geen achterdocht.
Volgens de Griekse regering leest Graham te veel detective-romannetjes. "Dit soort artikelen is een zware belediging voor de journalistiek en het principe van subjectieve en evenwichtige berichtgeving", zei minister van openbare orde Giorgos Voulgarakis. Volgens de Griekse autoriteiten zijn alle stadions veilig. De kosten voor de beveiliging van de Spelen bedragen anderhalf miljard euro.
(Bron)

Geen opmerkingen: