dinsdag, augustus 17, 2004

Regeling voor witte werksters op de helling

DEN HAAG - Het ministerie van Sociale Zaken en de schoonmaakbranche praten over het afschaffen van de regeling voor witte werksters. Een woordvoerder van Sociale Zaken zei dinsdag dat er weinig animo bestaat voor deze regeling voor langdurig werklozen. Bovendien kunnen sinds dit jaar gemeenten zelf via de Wet Werk en Bijstand langdurig werklozen aan een baan helpen.
Met de subsidieregeling kunnen particulieren sinds de invoering van de regeling in 1997 voor 11 euro per uur een langdurig werkloze als schoonmaker in dienst nemen. Via veertig bedrijven zijn er ongeveer duizend aan de slag als witte werkster. Het ministerie ging destijds uit van 5000. Jaarlijks trekt het ministerie 7 miljoen euro uit voor de subsidie.
Waarom er weinig gebruik wordt gemaakt van de regeling, kan Sociale Zaken niet zeggen. De komende weken moet het ministerie met de branchevereniging OSB uitmaken op welke termijn de subsidie verdwijnt. Een aantal van de veertig bedrijven die bemiddelen tussen particulieren en witte werksters drijft geheel op deze dienst. Zij moeten een soort afbouwregeling aangeboden krijgen.
(Bron)

Geen opmerkingen: