dinsdag, augustus 17, 2004

Jongen steekt vriendin twee keer in brand

LEEUWARDEN - Een 16-jarige jongen uit Leeuwarden heeft vorige week zijn evenoude vriendin twee keer in brand gestoken. De jongen zou hebben gehandeld uit jaloezie. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt. De jongen is maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Het Openbaar Ministerie in Leeuwarden legt de jongen poging tot moord annex poging tot doodslag ten laste.
De jongen goot vorige week maandag terpentine over zijn vriendin, waarna hij haar tot twee keer toe in brand stak. Zij werd na opname in het Medisch Centrum Leeuwarden doorgestuurd naar het Academisch Ziekenhuis Groningen. Ze ligt nog steeds in het ziekenhuis, maar haar toestand is stabiel, meldde de politie.
Mogelijk wordt de minderjarige verdachte volgens het volwassenstrafrecht berecht, hoewel het volgens officier van justitie O. Brouwer nog te vroeg is daar uitsluitsel over te geven. De jongen wordt dinsdag of woensdag eerst door een psycholoog onderzocht.
De verdachte dacht dat zijn vriendinnetje op vakantie met een andere jongen had gezoend. Het is zeer de vraag of dat ook echt zo was, aldus de politie.
De jongen liet het meisje vorige week in zijn huis komen, waarna hij haar op een stoel voor een computer neerzette. Op het beeldscherm had hij een tekst met de strekking 'jij bent er geweest' geschreven. Hij 'schreef' daarop zijn naam met een mes op de borst van het slachtoffer. Daarna stak hij het meisje twee keer in brand.
Het meisje liep tweede- en derdegraads brandwonden op. De jongen zette haar onder de douche en bracht haar vervolgens naar een ex-vriendin van hem. Die bracht het slachoffer pas een dag later naar het ziekenhuis.
(Bron)

Ik ben geen medicus, dus ik mag geen medisch oordeel uitspreken. Maar ik twijfel er wel aan of zo iemand 'normaal' is, dan wel 'normaal' te maken is.

Geen opmerkingen: