zondag, augustus 15, 2004

Terreurgroep dreigt Nederland met aanslagen

DEN HAAG/DUBAI - De islamitische terreurgroep al-Tawhid wa al-Jihad dreigt Nederland met aanslagen als het zijn troepen niet terugtrekt uit Irak. Op een Arabische internetpagina staat sinds zondag een verklaring die speciaal is gericht aan de Nederlandse regering. "Dit is een laatste, simpele waarschuwing. Haal de Nederlandse militairen terug uit Irak", luidt de boodschap.
Het ministerie van Defensie is op de hoogte van de verklaring. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zei zondagavond dat Nederland elke dreiging serieus neemt.
"U zult verrast zijn door de islamitische aardbeving die uw land zal opschrikken. U heeft geen lessen geleerd van Spanje en andere landen. U verstaat alleen de taal van bloed en autobommen."
Al-Tawhid wa al-Jihad is de groepering van Abu Musab al-Zarqawi, die wordt beschouwd als de leider van het terroristennetwerk al-Qaeda in Irak. De groep van al-Zarqawi geldt als een drijvende kracht achter het geweld tegen buitenlandse troepen. Zijn groepering is verantwoordelijk voor tal van onthoofdingen in Irak.
(Bron)

Geen opmerkingen: