donderdag, augustus 19, 2004

Nieuwe ziektekostenpremie 1067 euro per jaar

DEN HAAG - De nieuwe voor iedereen verplichte ziektekostenpremie die in 2006 wordt ingevoerd, zal verzekerden naar verwachting 1067 euro per jaar gaan kosten. Dat blijkt uit het nog vertrouwelijke wetsvoorstel dat momenteel voor advies bij de Raad van State ligt, zo melden welingelichte bronnen donderdag.
Dit lijkt op een forse lastenstijging voor ziekenfondsverzekerden. Zij betalen op dit moment maximaal 730 euro per jaar.
Het kabinet zegt er naar te streven om de inkomenseffecten van het nieuwe stelsel zo klein mogelijk te houden. Instrumenten daarvoor zijn een inkomensafhankelijke compensatie voor mensen met een laag inkomen, de zogeheten zorgtoeslag, en de fiscale regeling voor chronisch zieken en gehandicapten.
(Bron)

Dat is bijna 89 euro per maand. Ik betaal nu ruim 60, inclusief de meest uitgebreide tandartsverzekering. Dat kost me al moeite, meer is onmogelijk. Dan zal ik de tandartsverzekering moeten opgeven; en dan wordt het weer net als vroeger: je herkent de armen aan het aangetaste gebit.

Geen opmerkingen: