vrijdag, januari 07, 2005

Bankovervaller doet werkelijk alles verkeerd

Sommige criminelen slagen erin om bij een bankoverval werkelijk alles verkeerd te doen. Hoe het vooral niet moet, bewees een man uit de Amerikaanse staat South Carolina. Hij overviel op kerstavond een bank in het stadje Salley en blonk er meteen uit in onkunde.
De overvaller deed zich voor als gewone klant en het personeel liet hem binnen. Daardoor wandelde hij ongemaskerd langs de bewakingscamera's. Hij eiste geld en zette dan pas zijn vermomming op. Nu ja, vermomming, een sjaaltje dat amper zijn gezicht kon bedekken.
De overvaller moet iemand uit de streek zijn geweest, want een van de bankbedienden herkende hem meteen. Ze hadden vroeger samen op school gezeten. De man werd door het personeel amper serieus genomen. Toen de overvaller om cash geld vroeg, antwoordde een bankbediende bijna gniffelend "dat er amper geld aanwezig was."
Het tijdstip voor de overval was dan ook uitermate slecht gekozen. Op vrijdagnamiddag komen veel mensen sowieso al veel geld afhalen voor het weekend. En het was 24 december, een van de drukste winkeldagen van het jaar.
De overvaller droeg verder geen handschoenen. Toen hij over het loket kroop, liet hij dan ook enkele duidelijke vingerafdrukken achter. Een pistool gebruiken voor een bankoverval is riskant. Volgens de wet gaat het dan om een gewapende overval. En daar is de rechter niet mild voor.
Tot slot, liep de overvaller met zijn buit naar de uitgang. Hij struikelde daarbij, waardoor hopen bankbiljetten uit zijn handen vielen en op de grond terechtkwamen. De man had wel iets anders aan zijn hoofd dan de biljetten op te rapen. Hij vluchtte weg met 1232 dollar (929 euro). Op straat vuurde hij nog een keer in de lucht, waardoor hij ongewild de aandacht van de voorbijgangers kreeg.
Je zou het niet zeggen, maar ondanks al die fouten, kon de bankovervaller wegvluchten. Hij blijft voorlopig spoorloos.
(Bron)

Geen opmerkingen: