zaterdag, januari 08, 2005

Sri Lanka verbiedt Annan bezoek aan Tamil-gebied

HMABANTOTA - De Srilankaanse regering heeft verhinderd dat secretaris-generaal Kofi Annan van de Verenigde Naties zaterdag een bezoek brengt aan gebieden die in handen zijn van de rebellengroep Tamil Tijgers.Dat hebben VN-functionarissen zaterdag laten weten.
Annan kwam vrijdag aan op Sri Lanka voor een bezoek aan de door de tsunami getroffen gebieden op het eiland. De autoriteiten hebben een stop in het noordoosten, waarom de VN-baas had verzocht, verboden, officieel om veiligheidsredenen. De Tamil Tijgers hadden Annan gevraagd langs te komen. Annan heeft nu alleen poolshoogte kunnen nemen in de zuidelijke rampgebieden.
Na de natuurramp op tweede kerstdag leek het er even op dat de Tamil Tijgers en de Srilankaanse regering de handen ineen zouden slaan en samen zouden werken bij de hulpverlening. Maar de spanningen laaiden snel weer op. Zo beschuldigen de rebellen de regering ervan dat zij hulptransporten naar de Tamil-gebieden blokkeert.
(Bron)

Ook cynisch: op de Andaman- en Nicobareilanden ligt de hulpverlening stil, want de president komt. Maandag kunnen de hulpverleners zich weer melden.

Geen opmerkingen: