dinsdag, januari 04, 2005

Duitser (96) zonder rijbewijs rijdt zich dood op brugpijler

Een 96-jarige Duitse automobilist zonder rijbewijs is dinsdag verongelukt toen hij probeerde te ontkomen aan een politiecontrole. Dat heeft de politie van Berlijn, waar het ongeluk gebeurde, gezegd.
De man was maandag al door de politie uit zijn auto gehaald toen na aanhouding bleek dat hij niet over een geldig rijbewijs beschikte. Een sleepbedrijf had de auto in opdracht van de politie naar het huis van de man in de Duitse hoofdstad gebracht.
In de nacht van maandag op dinsdag stapte de hoogbejaarde man echter opnieuw achter het stuur. Rond 2.00 uur dinsdagochtend werd de auto door een politieagent opgemerkt. Vanwege de beslagen ruiten en de onzekere rijstijl van de automobilist wilde hij de auto naar de kant van de weg dirigeren om de papieren van de automobilist te controleren. Maar de 96-jarige man zag het vooruitzicht van een nieuwe rijbewijscontrole blijkbaar niet zitten en ging er met grote snelheid vandoor, waarna hij in volle vaart op een brugpijler reed. Hij overleed ter plaatse.
(Bron)

Geen opmerkingen: