dinsdag, februari 15, 2005

Fans kopen hotel dat model stond voor Fawlty Towers

Fans van de vermaarde televisieserie Fawlty Towers hebben het hotel gekocht dat model stond voor de serie.
Het gaat om Hotel Gleneagles in Torquay, waar John Cleese en andere leden van Monty Python in 1971 verbleven en zo onder indruk raakten van het onbeschofte en boertige gedrag van manager Donald Sinclair dat Cleese besloot er een televisieserie over te schrijven.
De nieuwe eigenaar is de familie Patel, supermarktondernemers die hopen dat de 2,2 miljoen euro die Gleneagles kost een goede investering zal blijken te zijn. ,,We hebben een van de bekendste hotels van het land gekocht. We waren grote fans van de serie en vertrouwen er op dat we de naamsbekendheid van Gleneagles kunnen vertalen in een succesvolle onderneming", aldus Panna Patel, een van de drie nieuwe eigenaren.
Fawlty Towers wordt algemeen beschouwd als een van de grappigste en meest succesvolle Britse televisieseries. In totaal werden er tussen 1975 en 1979 twaalf afleveringen gemaakt over Fawlty Towers, manager Basil Fawlty (John Cleese), zijn vrouw en het personeel van het rampzalige hotelletje. De serie wordt in binnen- en buitenland nog steeds met enige regelmaat herhaald.
Hoewel Gleneagles model stond voor Fawlty Towers, is het niet de plaats waar de serie is opgenomen. Dat hotel staat volgens de huidige manager Ricky Langton in Bournemouth, een andere plaats aan de Britse zuidwestkust.
(Bron)

Geen opmerkingen: