dinsdag, februari 15, 2005

Italiaan met kanker berooft 23 banken om familie geld na te laten

Een 53-jarige Italiaan die terminale kanker heeft, heeft eind vorig jaar 23 banken beroofd om zijn vrouw en drie dochters wat geld na te laten. Dat heeft een woordvoerder van de politie van Turijn dinsdag bekendgemaakt.
De man, die maandag werd opgepakt, maakte ongeveer 115.000 euro buit met zijn rooftocht. Bij iedere overval gebruikte hij dezelfde methode: zonder zich te vermommen meldde hij zich bij een loket en zei hij dat hij een bom bij zich had. Vervolgens vroeg hij de bankmedewerker om al het geld dat hij in zijn kassa had te overhandigen.
De methode werkte iedere keer, behalve bij zijn laatste poging toen een kassier weigerde om geld te geven en de politie belde. De bankrover maakte zich zonder buit uit de voeten.
Op basis van zijn signalement kon hij enkele dagen geleden worden opgepakt, aldus de politie. De man overviel alleen banken in Turijn en ging bij een bankfiliaal zelfs drie keer langs. De 'bom' die de overvaller bij zich zei te hebben bleek slechts een vreemd pakket met uitstekende draden te zijn.
Tegenover de politie verklaarde de bankrover, eigenaar van een slecht lopende textielwinkel, nog maar korte tijd te leven te hebben en zijn vrouw en kinderen niet met lege handen achter te willen laten. De politie zegt dat er geen rekening zal worden gehouden met de fysieke gesteldheid van de man en dat hij gewoon voor de rechter zal worden gebracht voor de overvallen.
(Bron)

Geen opmerkingen: