maandag, maart 07, 2005

Politie in Lagos vindt ruim zestig kinderen in scheepscontainer

De Nigeriaanse politie heeft zondag in Lagos meer dan zestig kinderen aangetroffen in een scheepscontainer. Aangenomen wordt dat het de bedoeling was dat de kinderen, jongens en meisjes tussen de 5 en 14 jaar oud, verhandeld zouden worden als slaaf of bediende. Een vrouw die de kinderen vergezelde is gearresteerd. Een politiewoordvoerder, Emmanuel Ighodalo, heeft dit maandag bekendgemaakt.
Ighodalo zei dat vorige maand een ander geval van kindersmokkel was ontdekt, waarbij het ging om de verkoop van baby's voor 250.000 naira (370 euro). In verband met deze zaak werd een vrouw gearresteerd die werkzaam was in een weeshuis in Lagos, waar de politie ten minste tien meisjes aantrof die tegen hun wil werden vastgehouden. Zes meisjes bleken zwanger te zijn.
In het weeshuis werd ook een tiental tien baby's gevonden, alsmede beenderen van een onbekend aantal gecremeerde baby's. De politie onderzoekt of de vrouw en haar dochter, die ook wordt vastgehouden, in menselijke organen handelden.
Kindersmokkel is een groot en algemeen probleem in geheel Afrika. Alleen in West- en Centraal-Afrika worden jaarlijks naar schatting zeker tweehonderdduizend kinderen verhandeld. Veel slachtoffertjes worden gedwongen tot het verrichten van zeer zware arbeid.
(Bron)

Geen opmerkingen: