dinsdag, maart 08, 2005

Schadevergoeding voor beschuldigde politicus

De vrouw die fractievoorzitter Arco de Kruijff van Gemeentebelangen uit Delfzijl 'ernstig en beledigend' beschuldigde van verkrachting, moet vijfduizend euro voorschot op een schadevergoeding betalen. Dat heeft de rechtbank in Groningen dinsdag bepaald. Partijgenote Lia Beulakker deed halverwege januari aangifte van verkrachting. Haar woordvoerder en vertrouwenspersoon Ria de Weerd beschuldigde De Kruijff daarna in een interview met Radio Noord.
Of de beschuldigingen aan het adres van De Kruijff juist zijn, is nog niet bepaald. De rijksrecherche heeft de aangifte nog in onderzoek. De Weerd deed haar uitlatingen om de officier van justitie te bewegen de zaak niet te seponeren. Volgens de rechter is dat geen rechtvaardiging voor de uitspraken en had ze moeten wachten op het justitieel onderzoek. Vanwege de positie van De Kruijff in de gemeenteraad en zijn advocatenpraktijk heeft hij 'immateriƫle schade' geleden door de beschuldigingen, oordeelde de rechter.
De verkrachting zou drie jaar geleden hebben plaatsgevonden. De Weerd bestreed in januari dat de aangifte lang op zich heeft laten wachten. "Een verkrachting betekent een totale aantasting van je hele wezen. Daar komt heel veel schaamte bij. Verkrachtingsslachtoffers doen vaak pas na tien of vijftien jaar aangifte."
De Kruijff, die tevens een advocatenpraktijk in Delfzijl runt, zou zich ook handtastelijk hebben gedragen tegen een andere vrouw binnen zijn partij. Dat kwam aan het licht toen Beulakker naar buiten trad met haar beschuldiging. Deze vrouw doet geen aangifte tegen de fractievoorzitter, maar heeft zich wel bereid getoond tegen hem te getuigen.
(Bron)

Dus misschien heeft hij het gedaan, en omdat zij dat gezegd heeft moet ze een schadevergoeding betalen? Lijkt me logischer om dan te wachten op de uitkomst van de rechtszaak.

Geen opmerkingen: