donderdag, mei 26, 2005

'Aantal HIV-besmettingen in India drastisch gedaald'

AMSTERDAM - Het aantal nieuwe gevallen van HIV-besmetting is vorig jaar in India voor het eerst in lange tijd scherp gedaald. Dat heeft het hoofd van de Indiase aids-bestrijding, S. Y. Quraishi, donderdag gezegd. In 2004 werden in India 28.000 nieuwe gevallen van besmetting met het aids-virus geregistreerd, tegen 520.000 in het jaar daarvoor en volgens Quraishi is die daling te danken aan de inspanningen van de overheid.
In India zijn volgens de officiƫle cijfers 5,13 miljoen mensen besmet met HIV. India is daarmee na Zuid-Afrika het land met de meeste seropositieven, maar volgens sommige deskundigen kloppen de officiƫle cijfers niet en telt India inmiddels meer seropositieven dan Zuid-Afrika.
De vrees bestaat dat het land een enorme ramp te wachten staat, als het de aids-bestrijding niet veel serieuzer gaat aanpakken. Quraishi zei echter dat de nieuwe cijfers laten zien dat de aids-epidemie niet verder uit de hand loopt en dat de regering daarom op de ingeslagen weg doorgaat.
In India raken steeds meer jonge meisjes en vrouwen met HIV besmet en dat baart zorgen, omdat de medische zorg voor vrouwen in het land slechter is dan die voor mannen.
(Bron)

Geen opmerkingen: