zaterdag, mei 28, 2005

Man steekt blouse in de brand na aanhouding politie

Een 47-jarige man uit Zwolle heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag achter in een politieauto zijn blouse in de brand gestoken. Kort daarvoor was de man aangehouden voor een mishandeling van een 54-jarige plaatsgenoot. De man liep door het vuur brandwonden op en is naar het ziekenhuis gebracht. Dat heeft de politie IJsselland bekendgemaakt.
De Zwollenaar kreeg op straat in Zwolle ruzie met de andere man en sloeg hem in het gezicht. Het slachtoffer pakte de man daarop vast en werkte hem naar de grond. Daar hield hij hem in de houdgreep totdat de politie arriveerde en de man kon arresteren.
In de auto gaf de man aan dat hij niet in een cel wilde overnachten omdat hij psychische klachten had en hij zijn medicijnen niet bij zich had. De agenten vertelde de man dat een arts zou worden gewaarschuwd om zijn medicijnen te regelen. De man was onrustig en onderweg naar het politiebureau stak hij zijn blouse in brand. Het lukte de politie om het vuur te doven waardoor de brandwonden niet ernstig waren.
(Bron)

Geen opmerkingen: