dinsdag, mei 24, 2005

Onderzoek naar 'opgesloten' werknemers gestaakt

APELDOORN - De Arbeidsinspectie heeft dinsdag een kort onderzoek gehouden na een melding dat het bedrijf Interlogica in Apeldoorn dagelijks de poort sluit om te voorkomen dat werknemers voor het einde van de werktijd het pand verlaten. De inspecteurs hebben vastgesteld dat er geen sprake is van gevaar voor de gezondheid van de werknemers. Het onderzoek is dinsdag gestaakt.
Vakbond FNV Bondgenoten had gemeld dat Interlogica op werkdagen rond 14.30 uur en tegen 17.00 uur de poorten van het parkeerterrein sluit en het elektronisch registratiesysteem voor werknemers buiten werking stelt. De directie van het bedrijf heeft laten weten dat er slechts maatregelen zijn genomen tegen ongeveer twintig werknemers die al geruime tijd de arbeidstijden aan hun laars lapten. Bij het bedrijf werken ongeveer tweehonderd mensen.
(Bron)

Volgende stap: werknemers zetten allemaal stipt om half negen de comp aan, en hop, daar klapt het netwerk eruit.
Serieus: als kommaneuken op regelgebied ontstaat, is dat een teken aan de wand. Dan is er allang iets mis. Probleem is nu dat de werknemers net zo strikt gaan doen - iemand aan de lijn als de pauze begint? Ophangen dan. Nog niet klaar om 5 uur? Pech, wegwezen.
In mijn ervaring gaan partijen pas heel hard met regels aan de slag als de communicatie al afgeschaft is.

Geen opmerkingen: