maandag, juli 21, 2008

GeenStijl woedend op de Volkskrant

AMSTERDAM - GeenStijl is woedend op de Volkskrant vanwege een artikel zaterdag over de bedreigingen van politici. Het weblog dient een klacht in bij de Raad voor de Journalistiek, meldde GeenStijl maandag op zijn eigen website.
Het artikel in de Volkskrant heeft als kop 'GeenStijlgeneratie bedreigt erop los'. Dat is oprichter en hoofdredacteur Dominique Weesie van de populaire website in het verkeerde keelgat geschoten.
Het artikel is ervaren als "tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend", aldus Weesie in zijn brief aan de Raad voor de Journalistiek.
Het stuk in de Volkskrant verwijst naar de Korpskrant van de politie Haaglanden, dat verhaalt over het groeiende aantal dreigementen dat ministers en Kamerleden ontvangen.
Een grote leverancier van de dreigementen is volgens de krant "het schoolkinderencircuit van de ongeremde GeenStijlgeneratie, gewend als dat is primair te reageren op alles wat onwelgevallig is."
Volgens Weesie wordt de merknaam GeenStijl misbruikt en wordt in het artikel in de Korpskrant met geen woord gerept over de zogenaamde GeenStijlgeneratie.
Adjunct-hoofdredacteur Arie Elshout van de Volkskrant vraagt zich af of de stap van GeenStijl serieus is of een publiciteitstunt. "Als het echt bedoeling is om een klacht in te dienen bij de Raad dan zien we die met interesse tegemoet. Verder wil ik er inhoudelijk niet op ingaan. Wij hebben hier gewoon het recht toe. Het valt me wel op hoe licht geraakt ze zijn bij GeenStijl, terwijl ze mensen zelf zo vaak kwetsen. Overigens lijken ze zich met een klacht bij de Raad wel te laten inkapselen door het establishement."
GeenStijl stapt naar de Raad voor de Journalistiek, maar laat zich wel laatdunkend uit over de organisatie. Het is "een clubje windbuilen zonder gezag, laat staan ruggengraat", staat maandag op het weblog.
"Dat volstrekt non-existent orgaan, zonder e-mail of fax. De papieren tijger die klachten gegrond dan wel ongegrond verklaard."
GeenStijl ziet de stap naar de journalistieke waakhond als eerste stap alvorens Volkskrant-uitgever PCM "financieel uit te kleden bij de rechter".
(Bron)

Wel kunnen uitdelen, maar niet kunnen incasseren, en dan gaan klagen bij een "clubje windbuilen zonder gezag, laat staan ruggengraat".
Stoer!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja eg raar. Ze zouden ze moeten doodtrappen, die van GeenStijl, zalllen we ze een kogelbrief sturen?

Anoniem zei

Ik heb nog een pak bloem dat over datum is...