maandag, juli 21, 2008

'Kans op cybergijzeling in Nederland laag'

AMSTERDAM - De Nederlandse overheid zal niet snel worden platgelegd door een boze ex-werknemer. Er zijn voldoende maatregelen genomen om dergelijke praktijken te voorkomen, aldus de Nederlandse overheidsorganisatie voor IT-beveiliging Govcert.
Dit meldt Webwereld. De ict-nieuwswebsite vroeg de reactie van Govcert naar aanleiding van het nieuws dat een voormalige gemeentewerknemer in San Francisco het glasvezelnetwerk van de stad platlegde.
De man, Terry Childs, blokkeert al bijna een maand de toegang tot alle e-mail, salarisgegevens en informatie van opsporingsinstanties van de gemeente. Childs bevindt zich momenteel in het huis van bewaring, met een borgsom van vijf miljoen dollar.
Govcert adviseert de Nederlandse overheid over de bescherming haar gegevens. Zo stelt het voor niet te afhankelijk te zijn van één persoon voor de toegang tot data.
Een manier hier tot is twee werknemers samen een wachtwoord te laten bewaren. Pas als zij zich beide aanmelden, kunnen wijzigingen worden doorgevoerd.
(Bron)

Geen opmerkingen: